Orthopedisch beslag

Soms kan het nodig zijn dat uw paard (op advies van de dierenarts) speciaal hoefbeslag nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan hoefbevangenheid of problemen in het hoefkatrolgebied. In dat geval wordt het beslag aangepast aan de behoeftes van het individuele paard, waar nodig in overleg met de behandelende dierenarts.

Prijzen zijn op aanvraag.

Hoefijzer voor IJslander met patella fixatie

Een patella luxatie is een aandoening waarbij de patella zich niet meer op zijn normale plaats in de trochlea groeve bevindt ( het op slot zitten van de knie). Indien dit regelmatig gebeurd is orthopedisch beslag aan te raden.

De laterale tak van het ijzer is breed gesmeed en de mediale tak is dun geslepen. Tevens is de toon aan mediale zijde schuin af geslepen om het afwikkelen te bevorderen. De stand van de hoef is steiler als normaal bekapt om het af rollen te vergemakkelijken. Tevens zijn de hoeven ook binnendoor gezet om het fixeren van de patella zoveel mogelijk te voorkomen.  
 

 

Orthopedisch beslag bij hoefbevangheid

Hieronder ziet u hoe een IJslander met de diagnose hoefbevangheid wordt beslagen met orthopedisch beslag, waarbij siliconenpasta onder de hoef wordt aangebracht.